Vaalien jälkeiset fiilikset ja tulevaisuuden suunnitelmat

Ensimmäisistä vaaleistani on kulunut nyt noin kaksi ja puoli kuukautta. Päätin kirjoittaa hieman analyysia kampanjasta ja mitä tulevaisuudessa näillä näkymin on suunnitelmissa.

Eli aivan aluksi, mitä kampanjoinnista jäi käteen? Lopullinen vaalitulokseni oli 137 ääntä, mikä on täysin tyydyttävä tulos ensikertalaiselle. Jännitystä riitti ääntenlaskennan loppuun asti ja varavaltuutetun paikka jäikin käden ulottuville, yhdeksän äänen päähän. Vaikka täpärä tulos ottikin sinä hetkenä päähän, saattaa tämä olla pidemmän päälle parempi lopputulos. Kampanjasta tarttui paljon kokemusta ja luottamustoimienkaan osalta en jäänyt täysin tyhjin käsin. Tänään (21.6.) osallistuin ensimmäiseen kokoukseeeni Oulun Tietotekniikan liikelaitoksen johtokunnassa, jossa toimin tulevan valtuustokauden ajan varsinaisena jäsenenä.

Sain kampanjoinnista hyödyllistä kokemusta mahdollisia tulevaisuuden vaaleja varten. Ehkä pahin virhe, minkä kampanjassani tein, oli liian aikaisin lopettaminen. Keskusteltuani muiden nuorten kanssa vaalien jälkeen paljastui, että on aika yleinen virhe vähentää kampanjointia viimeisellä viikolla ennen vaaleja. Kun tuntuu, että on jo antanut kaikkensa pitäisi silti jaksaa jatkaa kampanjointia, koska merkittävä osa äänestäjistä tekee päätöksensä jopa viimeisenä päivänä ennen vaaleja. Toisena kehittämiskohtana näkisin suoran kohtaamisen äänestäjien kanssa kaduilla. Jälkiviisaana ajatellen minun olisi kannattanut ottaa enemmän hyötyä irti Rotuaarin vaalikylästä ja Kokoomuksen tarjoamista puitteista.

Vaikka kehityskohtia löytyykin varmasti lisää, on kampanjani myös toisilta osin hyvin menestynyt. Suurin osa äänestäjäkunnastani oli nuoria (ainakin uskoakseni) ja ilman omaa ehdolla oloani osa olisi varmasti jättänyt kokonaan äänestämättä. Olen saanut myös kiitosta omasta ja vaalitiimini hyvästä some-näkyvyydestä. Kiitos vielä heille ja kaikille äänestäneille!

Tulevaisuuden suunnitelmatkin alkavat olla osaltaan jo selvillä. Aloitan asepalvelukseni Rovaniemen Jääkäriprikaatissa 3.7.2017. Palvelukseni ajan johtokunnan kokouksiin osallistuminen jää todennäköisesti kokonaan varajäseneni Tuomas Aarnin harteille. Olen iloinen siitä, että juuri kaimani valikoitui varajäsenekseni. Aarni toimi johtokunnan varsinaisena jäsenenä viime valtuustokauden ajan ja onkin jo nyt auttanut minua valmistautumaan tulevaan tehtävääni.

Yksityiselämän osalta jännitän kauppatieteellisen yhteisvalinnan tuloksia ja vietän pientä kesälomaa ennen palvelukseen astumista.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s